SEPA Incasso Services (met Credit Management)
Volledig verzorgd vanaf 
€ 195 per maand!

 

 

De Betaalfabriek optimaliseert uw incasso proces door:

 • De SEPA conversie volledig voor U over te nemen
 • Overzichtelijke, leesbare incasso rapportage op te leveren
 • Actie lijst welke klanten te benaderen met reden, bijvoorbeeld omdat het rekeningnummer niet meer bestaat.
 • Het stornering percentage iedere maand verder te verlagen


Het enige dat U nog moet doen zijn de incasso bestanden naar ons opsturen.
Zo bent u binnen 5 minuten over op een volledige SEPA incasso administratie!

 

Bespaar snel en eenvoudig op uw incasso kosten!

 

 • Maximale opbrengst van de incasso batches
 • Minimaal aantal storneringen
 • De kortste tijdslijnen om te incasseren – 2 werkdagen
 • Bespaar tijd & (bank)kosten

 

DOWNLOAD BROCHURE pdf downlaod

 

Hoe werkt het?
Bij het gebruik van deze service stuurt u CLIEOP incasso bestanden De Betaalfabriek. De Betaalfabriek verwerkt deze bestanden automatisch tot SEPA incasso bestanden (FIRST & RECURRENT) en stuurt deze direct naar U retour. Tijdens de verwerking zal De Betaalfabriek automatisch mandaten genereren op basis van bijvoorbeeld het betalingskenmerk in de CLIEOP transactie. Deze mandaten bevatten voldoende informatie om de transactie te verrijken met verplichte Mandate Related Information (MRI) die aan iedere SEPA incassotransactie moet worden toegevoegd in het PAIN.008 SEPA XML (SEPA incasso) bericht. De Betaalfabriek zorgt ervoor dat uw bestanden gesplitst worden in de juiste sequence types: FIRST (verwerkingstijd D+6 werkdagen) en RECURRENT (D+2 werkdagen).

 • FIRST:
  Incasso transacties die voor de eerste maal worden aangeboden moeten als type FIRST, in aparte batches worden aangeboden. De verwerkingstijd bij de bank is 5 werkdagen na ontvangst van de batch. Ook wijzigingen van de debiteur kunnen leiden tot sequence type FIRST, of afkeuringen tijdens de verwerking bij de bank kunnen een transactie terugplaatsen op type FIRST.
 • RECURRENT:
  Incasso transacties die voor de tweede maal worden aangeboden moeten als type RECURRENT, in aparte batches worden aangeboden. De verwerkingstijd bij de bank is 2 werkdagen na ontvangst van de batch

Indien er debiteuren wijzigingen zijn worden deze automatisch in de CLIEOP bestanden gedetecteerd en verwerkt in de mandaat administratie, ook worden de betreffende transacties naar de correcte sequence types omgezet. Bestanden worden door ons gesplitst en met door U aangegeven maximum aantal transacties per batch opgeleverd. Rapportage bestanden worden door De Betaalfabriek verwerkt, gereconcilieerd met de Mandaat Administratie. U ontvangt van ons uitvallijsten met de reden van uitval en de eventueel te ondernemen acties.

Voorbeelden overzicht uitval:

 • Gesloten rekeningnummers
 • Blokkade voor incasso transacties op de rekening
 • Storneringen i.v.m. onvoldoende saldo
 • Management rapportage


Optioneel sturen we klanten direct een email met iDEAL betaal verzoek voor de mislukte incasso's!

 

Werkte U voor de SEPA migratie met VERWINFO (type-A en B) uitval bestanden, dan levert De Betaalfabriek de rapportage in deze vorm aan U retour.

Met deze SEPA Incasso Service bent U direct 100% SEPA compatible, zonder dat U moet investeren in complexe aanpassingen in uw administratie systeem. De Betaalfabriek regelt alle SEPA incasso complexiteit, zonder zorgen.

Snel en eenvoudig geïmplementeerd zoals U dat van ons gewend bent!

 Eenvoudig

Betaal -en incassobestanden eenvoudig volledig automatisch probleemloos converteren naar SEPA XML bestanden 

 

 Gratis 

Test de eerste dag gratis, daarna €14,95 per maand (maandelijks opzegbaar). Na aanmelding direct toegang tot alle services!

 

  Kwaliteit

Met meer dan 1000 gebruikers is De Betaalfabriek de grootste conversie dienst van Nederland, geleverd door de uitvinders van de Payment Hub!